B.O.B. KAAS | Kaashuis Tromp

Blog Post

B.O.B. KAAS

image1

U moet de kaas van B.O.B. hebben!

Zo behaalden wij onlangs maar liefst 3 Superior Taste Awards maar werd onze B.O.B. KAAS ook nog eens bekroond tot beste kaas op de World Championship Cheese Contest te Wisconsin, USA!

Het is echt waar hoor.
MET B.O.B. kun je thuiskomen!

B.O.B. KAAS
Noord-Hollandse Goudse Kaas herkenbaar aan het rode zegel

B.O.B. staat voor kaas met;

    B eschermde
    O orsprong
    B enaming

En met het Europese keurmerk van het unieke Rode Zegel
hebben wij daarmee een heerlijk product welk zijn weerga niet kent…

Ga maar na:

    VOLOP NATUUR

Bereid uit 100% Noord-Hollandse Weidemelk

    VOLOP VAKMANSCHAP

DE kaas die al 100 jaar bereid wordt in Lutjewinkel

    VOLOP PASSIE

Met passie bereid door Noord-Hollandse Kaasmeesters

    VOLOP AUTHENTIEK

Traditioneel bereid, natuurlijk gerijpt van Jong tot Oude kaas

    VOLOP KWALITEIT

Beschermd streekproduct

    VOLOP SMAAK

Laagst toegevoegde zout-gehalte van alle Hollandse kaas!

B.O.B. is daarmee onze held, als we het over Goudse kaas hebben.

‘Een beetje B.O.B. kaas smaakt niet’
Proef ze allemaal! Vers van het mes, in wel 10 verschillende soorten!

U moet de kaas van B.O.B. hebben!
(en de groeten van Douwe Bob!)

HOT NEWS
Zoutgehalte in B.O.B. Goudse kaas opnieuw met tien procent verlaagd
Maart 2016
B.O.B. Goudse 48+-kaas van Kaashuis Tromp bevat tegenwoordig 10 procent minder zout. Minder zout in ons dagelijks eten is beter voor onze gezondheid! Het verlagen van het zoutgehalte in kaas is geen peulenschil, want kaas is een natuurproduct en het zoutgehalte in kaas kan variëren. Toch is het de kaasmakers van onze Kaasfabriek Lutjewinkel gelukt om die zoutverlaging te realiseren. In 2010 was er al een verlaging van 14 procent bereikt ten opzichte van 2006.Nu weer 10 procent. Het goede van kaas blijft behouden, maar dan met minder zout.

Pekeltijden aanpassen
Bij de bereiding van kaas speelt zout een rol bij het vormen van de korst, het beïnvloedt de smaak en het zorgt voor de conservering van kaas. Om van wrongel kaas te maken, gaat de geperste wrongel in een pekelbad. Kaas blijft enkele tientallen uren in het pekelbad en krijgt daar zijn zoutgehalte. Om kaas minder zout te laten bevatten, passen we de pekeltijden aan. Een constante zoutverlaging verkrijgen is lastig. Zo zit er vlak onder de korst meer zout in de kaas dan in het midden. Een oudere kaas droogt in en wordt daardoor zouter.

4.000 analyses per jaar
Hoe weten we dan of kaas inderdaad precies 10 procent minder zout bevat? Door veel te onderzoeken: ruim 4.000 analyses per jaar.
Onze B.O.B. Goudse kaas bevat nu gemiddeld 687 milligram natrium (1,7 procent zout) per 100 gram product.
Eet gezond! Eet B.O.B. Goudse Kaas

Tot kaas!

Roel Tromp
Kaashuis Tromp

 

Lees ook onze andere blogs!