Goudse kaas | Kaashuis Tromp

Goudse kaas

Goudse kaas is samen met de Edammer kaas de bekendste kaas van ons land. Tot ver over de grenzen wordt de typisch Nederlandse kaas aangeduid als Goudse kaas. Deze eerlijke en heerlijke gele kaassoort, kunt u als jonge, belegen of oude kaas kopen. Bij een jonge Goudse kaas proef je de romigheid van een kaas in ontwikkeling. Heerlijk op de boterham of stiekem als tussendoortje. De belegen kaas en vooral de oude kaas hebben een meer karakteristieke smaak. Een stukje oude kaas doet het perfect bij een glaasje rode wijn.

De Goudse kaas is de bekendste Nederlandse kaas

Tot in de Verenigde Staten wordt gesproken over de Goudse kaas, als de mooie Nederlandse kaas bedoeld wordt. Er is geen Nederlander die nooit een stukje Goudse kaas heeft geproefd en bijna iedereen in Nederland vindt het lekker. Als iemand meldt dat hij niet van Goudse kaas houdt, dan wordt die persoon toch een beetje vreemd aangekeken. Kaas uit Gouda hoort bij ons land als de tulpen en de Elfstedentocht. Als u een keer wilt genieten van een goede kaas uit Gouda, plaats dan een bestelling op onze site en we sturen u de kaas zo snel mogelijk op.

Contact

Over Goudse kaas valt zoveel te vertellen, dat we vast niet uitgepraat raken als u ons belt. Wij kunnen u adviseren over welke Goudse kaas het best past bij welke gelegenheid. Wij staan u graag te woord over onze heerlijke producten, natuurlijk ook als u vragen heeft over Goudse kaas. U kunt ons ook telefonisch of per email bereiken via onze contactpagina.