Het lekkerste cadeautje van de lente | Kaashuis Tromp

Blog Post

Het lekkerste cadeautje van de lente

Yes! De lente is nu toch echt begonnen! De Hollandse asperges zijn er weer en rokjesdag is net voorbij, maar waar iedereen natuurlijk echt naar uit kijkt, is de 1e EN ECHTE GRASKAAS!

In onze winkels krijgen we zodra de eerste koeien buiten lopen alweer vraag naar graskaas, maar wat is dat nu eigenlijk? Als de koeien in de winter op stal staan krijgen ze daar naast krachtvoer alleen hooi en kuilgras. Dit kuilgras is lang niet zo sappig als vers gras van het land. Begin april, als het gras weer begint te groeien, is dit gras het meest voedzaam en zit het vol vitaminen voor de koeien. Dit eerste gras zorgt er ook voor dat de eerste melk (grasmelk) veel meer onverzadigde vetten en linolzuur bevat. Deze bestanddelen bevorderen onze vetverbranding en zorgen tegelijk voor een extra smeuïge kaas.

Dus de reden dat de koeien, na een winter lang op stal te hebben te hebben gestaan, dansend de wei in springen is omdat ze dat lekkere gras weer kunnen eten. En dan geeft de koe weer echte grasmelk. Wachten duurt lang… maar is wel zo lekker! Vanaf dit moment duurt het nog 4 tot 5 weken totdat de EERSTE GRASKAAS in onze winkels ligt.

SPRING NU MEE!

Vanaf vandaag hebben wij de eerste echte GRASKAAS in de winkels liggen! Dit jaar is die nóg romiger dan vorig jaar door de zachte winter. En dat is smullen, komt u ook proeven?

Als u er dan toch bent krijgt u bij die GRASKAAS nog een leuk cadeautje; GRATIS SPRINGTOUW (zolang de voorraad strekt). En met dat cadeautje van de lente, de GRASKAAS, hebben we een heerlijke ASPERGE KAAS SOEP, de graskaas maakt hem zó romig! Die is te lekker om te laten staan.

Tip: Bekijk op onze receptenpagina ook onze graskaas recepten.

Tot kaas!

Bart Captein
Kaashuis Tromp

 

Lees ook onze andere blogs!