Kaas van rauwe melk!
Heeft u zich ooit afgevraagd waarom KAAS van rauwe melk zo bijzonder is? Rauwe melkse kazen zijn uniek in smaak, kennen een eeuwenlange historie en worden nog steeds traditioneel bereid. De makers zijn gepassioneerde vaklui wiens kazen al generaties lang worden gemaakt!
Hun kennis en doordachte innovaties maken ze steeds beter!

CELEBRATE WITH US! CELÉBRÉR LA FÊTE! VIER HET FEEST MEE!
NATUURLIJK BENT U OOK BIJ ONS OP ZATERDAG 21 APRIL VAN HARTE WELKOM OM TE KOMEN PROEVEN!

Komt proeven, komt vieren!
De International Raw Milk Cheese Appreciation Day is uw kans om te ontdekken wat deze kazen echt bijzonder maakt!
Doe mee aan het feest op 21 april 2018, kom proeven en help rauwmelkse kaas vanaf de weide tot op uw bord!
CELEBRATE WITH US! CELÉBRÉR LA FÊTE! VIER HET FEEST MEE!

KAAS VAN EIGEN KOEIEN
Melk van de Montbeliarde koe; want daar begint alles mee! Grazend op eeuwenoud land in de Utrechtse vallei.
Rijke, volle smaak, handgemaakt en 3 maanden natuur gerijpt, gekeerd, gepoetst en.. vertroeteld!

BRIE DE MEAUX
Natuurlijk een A.O.P. kaas. Zowel de melk, als de herkomst en de bereiding vindt plaats in de provincie Brie in Frankrijk. Prachtige eigen witschimmel van de penicillium candidium geven de kaas een welhaast fluweelzachte
korst en een bijzonder mooie volle fijn-pikante smaak.

REBLOCHON FERMIER
Uit de Savoie. Uit avond- en ochtendmelk bereid. Puur! Zuiver! Zo mild en toch… een heel eigen smaak.
Delicaat. Romig. En … heus waar milde fruittonen… Engeltjes bestaan. Proef het maar.

LA BOUYGETTE CHEVRE
Deze mooi gevormde en heerlijke geitenkaas komt uit de regio Garrigues uit Zuid- Frankrijk De kaas wordt gemaakt van zeer verse rauwmelkse geitenkaas. Zacht en zuiver van smaak met een hint van rozemarijn. De boerderij ‘La colline aux chevres‘ staat bekend om zijn gezonde kudde en uitstekende dierenwelzijn.

BLEU d’AUVERGNE CRU
Kaas gemaakt van rauwe A.O.P. melk. Die melk heeft beslist al een extra; de koeienrassen Salers en Aubrac grazen immers op vulkanische weiden met veel bloemen- en kruiden. De blauwgroene aderen in de kaas dankt ie aan de rijping in vochtige grotten. De smaak; weelderig pikant smeltende textuur en hazelnoot!
Maar…. Er zijn er nog zoveel meer…
Uit Zwitserland; onze kazen van Eyweid, Schlossberger of anders de Aarewasser, uit Frankrijk; natuurlijk de Roquefort maar ook Comte, onze rauwmelkse Camembert Gaslonde van 100% pure Normandische melk, ‘pur chevre’kazen en kaasjes van wonderlijk zacht tot kernachtig pikant. Of neem nu Italie; prachtig grote wielen geven de originele Parmiggiano Reggiano zijn absolute plus en worden wel tot 36 maanden natuur gerijpt! Uit Spanje komt een verrassend schapenkasje; la Retorta Finca die je heerlijk kunt uitlepelen en natuurlijk deze vergeten we echt niet; DE ORIGINELE BOERENKAAS uit eigen land. Wat n vakmanschap! Wat ’n smaak! Puur genieten hoor!!
Heeft u wensen en/of vragen? Wij geven u de juiste informatie!