Kaas van Eigen Koeien | Kaashuis Tromp

Kaas van Eigen KoeienWij hebben bij Boer Bart van Laar, aan de voet van de Grebbeberg in de Gelderse Vallei, onze eigen koeien staan! Boer Bart van Laar houdt van onze koeien die dagelijks genieten van groene weiden en gras! Prachtige melkkoeien van het kleine ras Montbéliarde.

De melk van onze eigen koeien wordt direct na het melken verwerkt zodat alle karakteristieke eigenschappen van de melk behouden blijven. Van deze melk maken we KAAS van EIGEN KOEIEN!
Bekijk hier hoe onze eigen kaas wordt gemaakt;

De Montbéliarde komt oorspronkelijk uit de Jura, een bergachtige regio in het oosten van Frankrijk dichtbij de Zwitserse grens.

De Montbéliarde komt oorspronkelijk uit de Jura, een bergachtige regio in het oosten van Frankrijk dichtbij de Zwitserse grens. De mooie bruin-wit gevlekte koeien geven een heerlijke volle melk mede doordat zij iedere dag buiten kunnen grazen.
Door het eten van dit verse gras krijgt de melk zijn mooie karakteristieke smaak. En van die heerlijke volle melk maken we de lekkerste kaas!
Boer Bart is een natuurboer en beheert (begrazing) gebieden voor onder andere Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Zo grazen onze koeien in de uiterwaarden op prachtige locaties langs de Neder-Rijn. Op zijn Boerderij Welgelegen in de Gelderse Vallei wordt volledig biologisch gewerkt. Onze Montbéliarde koeien krijgen geen gemodificeerd voer of antibiotica.
De melk wordt dagelijks na het melken direct verwerkt zodat alle karakteristieke eigenschappen van de melk behouden blijven. De KAAS van EIGEN KOEIEN wordt vegetarisch gestremd. Van de biologische melk van deze koeien laten wij bij de Kaasmakerij Hollandsche Meesters o.a. een heerlijke rauwmelkse kaas maken. Volledig naar eigen receptuur, zonder kleur-, of conserveermiddelen en met een voortreffelijke fijne en delicate smaak.
De KAAS van EIGEN KOEIEN wordt op ambachtelijke en kleinschalige wijze gemaakt waarbij de wrongel, in Zwitserse kaasdoeken en kaasringen, kortstondig wordt geperst. De kaas wordt daarna slechts 36 uur gepekeld. Tijdens de zorgvuldige rijping van minimaal drie maanden ontwikkelt de kaas, door de gebruikte kaasculturen en de natuurlijke rijping, zijn rijke volle smaak. PUUR natuur kaas!
Ook trek gekregen? Kom dan snel proeven in een van onze 14 winkels!Boerderij Welgelegen doet letterlijk en figuurlijk recht aan haar naam. Prachtig gesitueerd aan de voet van de Grebbeberg en met een rijke historie.

In de oorlog lag de boerderij frontaal in de vuurlinie, waarvan de sporen in de bosschage voor de boerderij in de vorm van loopgraven nog zijn waar te nemen. Nagenoeg niets van de boerderij is in de oorlog gespaard gebleven, die in 1953 in het geheel nieuw is gebouwd.
Bart van Laar is een jonge, enthousiaste boer met ondernemerschap dat zich vertaald in een veestapel met bijna uitsluitend het ras Montbéliarde. Maar Bart bruist van de ideeën, waarbij het meer de vraag is wanneer, dan wat. Hierbij hanteert hij de gouden stelregel: we doen ’t goed, of helemaal niet waarbij het verhaal van A to Z moet kloppen.


Ja, dat is mogelijk, stuur een mail naar info@kaasvaneigenkoeien.nl en dan nemen wij contact met u op om het bezoek in te plannen. Onze kaasmakerij en de koeien bevinden zich in de Gelderse Vallei en liggen beide vlakbij het dorp Rhenen.


Onze Meester Affineur Hans Boot is gespecialiseerd in het maken van kaas van raszuivere melk. Dit gaat in nauwe samenwerking met de boeren uit de buurt. Zo kan de melk vrijwel direct uit de koe vandaan verwerkt worden tot onze Kaas van Eigen Koeien.

Omdat de kaasmakerij nauw samenwerkt met de boeren uit de buurt en uitsluitend gebruik maakt van regionale grondstoffen heeft onze kaas het keurmerk erkend streek product. Dit keurmerk wordt verleend aan streekproducten met een gegarandeerde herkomst en toegevoegde waarde voor de streek.
Als geen ander weet Hans hoe onze kaas het beste moet rijpen, in het pakhuis is het perfecte klimaat gerealiseerd waarin de kaas zijn mooie uitgesproken smaak ontwikkelt. Met veel liefde en aandacht ontstaat dan onze mooie Kaas van Eigen Koeien.Kaasspeciaalzaak laat kaas maken van melk van eigen koeien – 10 Jul 2017
Wilt u meer informatie over onze KAAS van EIGEN KOEIEN? Of heeft u een specifieke vraag over het product. Stuur een mail naar info@kaasvaneigenkoeien.nl en dan nemen wij contact met u op.