Taartje van Merlijn Chevre

BIJGERECHT van Restaurant ML, Haarlem

Ingredienten

 

2 Granny Smith
1 eendenlever
250 gr Merlijn Chevre
2 dl Sancerre van Tromp
2 blaadjes gelatine
100 gr zuurdesembrood
2 shiso groen (=kruid)
olijfolie
peper
zout












Bestaat uit eendenlever met Merlijn geitekaas, granny Smith en zuurdesembrood met een Sancerre saus. De Merlijn Chévre is een zachte witsschimmel kaas en komt van de geit.

voor 4 personen

Bereidingswijze

Snij de appels mooi brunoise. Snijd de eendenlever in dunne plakken en steek de eendenlever vervolgens uit in mooie ronde plakjes en doe hetzelfde met de geitenkaas. Doe de appel in een steker op een bord en leg daarop de eendenlever en de geitenkaas zodat een mooi taartje ontstaat. Snijd het zuurdesem in dunne plakken en steek de zuurdesem mooi dun uit en leg op een bakplaat, bestrooi met peper en zout en olijfolie en bak krokant ongeveer 8 minuten in een oven van 160 graden. Verwarm de sancerre in een pannetje en los 2 blaadjes gelatine er in op stort het in een platte bak en laat opstijven: snij er mooie blokjes van en leg het naast het taartje. Leg de zuurdesemkrokantjes tegen de blokjes aan en maak het af met shiso groen.



Kaas
onder de aandacht

MERLIJN CHEVRE

Romig zachte fris gerijpte geitenkaas

Wijn suggestie

Dit gerecht smaakt heerlijk met een glas Sancerre Blanc van Cuvee Paul Cantin.