Trappisten | Kaashuis Tromp

Trappisten

Bij het woord trappisten denkt u waarschijnlijk als eerste aan bier. Toch wordt er in Belgische kloosters ook trappisten kaas gemaakt. Het is vaak een zachte of half zachte kaas van rauwe melk. Een heerlijk kaasje die het goed doet bij een glas rode wijn. Trappisten zijn leden van een kloosterorde en daarom heet de kaas die zij maken ook zo. Op onze site, trompkaaswebshop.nl, vindt u een aantal Belgische kloosterkazen terug, die u zeker een keer moet proberen. Als u een van deze kazen proeft, weet u pas wat genieten is.

Trappisten weten wat kaasmaken is

De trappisten maken de kazen volgens een vaak eeuwenoud recept. De melk die gebruikt wordt, gaat direct van de boer naar de kaasmakerij. De onbehandelde, rauwe melk is de basis van de kaas van de trappisten. Omdat elk klooster door de jaren heen op een eigen manier de kaas heeft gemaakt, verschilt de kaas van elk klooster ook licht van smaak. Trakteer u zelf eens en bestel een lekker trappisten kaasje op onze site. Wij zullen er voor zorgen dat de kaas zo snel mogelijk bij u thuis wordt gebracht.

Contact

De trappisten weten hoe ze kaas moeten maken en wij weten hoe we de kaas bij u in de keuken moeten krijgen. Door deze samenwerking stellen we u in staat om te genieten van allerlei heerlijke kaasjes. In een trappisten kaas proeft u de ambachtelijke manier van bereiden volgens een oud proces. Bij Kaashuis Tromp kunnen we u nog veel meer over deze kaasjes vertellen. Als u ons wat wilt vragen, dan kan dat. U kunt ons ook telefonisch of per email bereiken via onze contactpagina.