Zwitserse kaas | Kaashuis Tromp

Zwitserse kaas

Zwitserse kaas wordt vooral gebruikt als fonduekaas. Daar is deze kaas ook zeer geschikt voor, maar Zwitserse kaas is ook heerlijk bij een wijntje of gewoon op brood. Wie kent de namen niet? Appenzeller, Emmenthaler, Gruyère. De namen van deze kazen nemen u direct mee naar de mooie Alpenweiden, waar de koeien grazen die het melk geven voor deze heerlijkheden. Net als overal in Europa wordt Zwitserse kaas gemaakt volgens oude recepten. In elke deel van Zwitserland wordt op eigen wijze kaas gemaakt en dat levert een aantal heerlijke streekproducten op.

Zwitserse kaas, heerlijk in de fondue

Niets is meer typisch Zwitsers dan een kaasfondue. U kunt natuurlijk de basis van de kaasfondue kant en klaar kopen, maar het is ook heerlijk om een combinatie van verschillende soorten Zwitserse kaas in de rechaud te doen. Dat staat garant voor een heerlijke en gezellige maaltijd. Als u dan nog niet genoeg heeft, kunt u de maaltijd afsluiten met een kaasplankje van Zwitserse kaas. Als dat wat teveel van het goede is, kunt u de Zwitserse kaas ook bewaren voor een andere gelegenheid. Bij een lekker wijntje smaken de kazen uit Zwitserland heerlijk.

Contact

De mensen van Kaashuis Tromp kunnen u alles vertellen over Zwitserse kaas en de mogelijkheid om met die kazen te fonduen. We vinden het erg leuk als u belt met uw vragen over Zwitserse kaas en helpen u graag. U kunt ons telefonisch of per email bereiken via onze contactpagina.