Portugese kaas | Kaashuis Tromp

Portugese kaas

Portugese kaas wordt in Nederland bijna niet gegeten. Dat komt omdat de Portugese kaas er iets anders uitziet en smaakt dan de onze. Waar wij vooral genieten van kaas die gemaakt is van koeienmelk, maken de Portugezen hun kaas van schapen of geitenmelk. De Portugese kaas ziet er wit uit, zoals wij de geitenkaas ook kennen. Net als overal wordt er in Portugal onderscheid gemaakt tussen ongerijpte en gerijpte kaas. De ongerijpte kaas ziet eruit als een pudding, een beetje te vergelijken met de Engelse cottagecheese. De gerijpte kazen zien er uit als de geitenkazen die wij ook kennen.

Portugese kaas is de moeite meer dan waard

Als u de moeite neemt om een Portugese kaas van onze website te bestellen, dan zult u blij verrast zijn door het resultaat. De kazen hebben heerlijke pikante of zachte smaken en doen het goed bij een glaasje wijn. Portugese kaas wordt net als in andere landen per streek op een andere manier gemaakt, waardoor er heel veel verschillende soorten kaas zijn. Als u in Portugal bent, moet u maar eens op zoek gaan naar de kazen van de streek. Mocht u niet in Portugal op vakantie gaan, dan kunt u altijd nog genieten van Portugese kaas die u bij ons besteld heeft.

Contact

Omdat Portugese kaas niet zo heel bekend is in ons land, heeft u misschien hulp nodig bij het zoeken naar de juiste kaas. De medewerkers van Kaashuis Tromp helpen u graag bij het vinden van de juiste Portugese kaas. Neem gerust contact met ons op door te bellen of te mailen. U kunt ons telefonisch of per email bereiken via onze contactpagina.