Rauwe melk kaas | Kaashuis Tromp

Rauwe melk kaas

Een rauwe melk kaas is een kaas die gemaakt is van ongepasteuriseerde melk. Het gaat om heerlijke. De meeste kazen in Nederland zijn van gepasteuriseerde melk gemaakt, maar er zijn nog een paar buitenlandse juweeltjes op de markt. Deze rauwe melk kaas wordt vaak gemaakt in Frankrijk, waarbij de kaasmaker direct de melk van de koe gebruikt. Het resultaat is heerlijk, u proeft de natuur in het product. Het kopen van een rauwe melk kaas is een aanrader als u echt wilt genieten van een  authentieke kaas die smaakt zoals kaas moet smaken.

Rauwe melk kaas moet u niet eten als u zwanger bent

Als u in verwachting bent, is het raadzaam om geen rauwe melk kaas te eten. U kunt dan een listeria-besmetting oplopen die schadelijk is voor u en uw kindje. Gelukkig kunt u voor praktisch elke rauwe melk kaas een vervanger vinden, die wel van gepasteuriseerde melk gemaakt is. Een rauwe melk kaas is overigens ongevaarlijk als u niet zwanger bent. Dus heeft u als vrouw geen kindje in uw buik, of bent u een man, kies dan eens voor een kaasje die gemaakt is van rauwe melk. U zult er zeker geen spijt van krijgen.

Contact

Wij geven u graag extra informatie over onze rauwe melk kaas. We kunnen u vertellen hoe de kaas is gemaakt en waarom hij zo heerlijk smaakt. We adviseren u eens een rauwe melk kaas te proberen. U kunt ons ook telefonisch of per email bereiken via onze contactpagina.